Image
Andreas Wahlén.
Andreas Wahlén. Bild: Kristoffer Lönnå

NP3 köper för 220 miljoner och säljer för 120 miljoner

Transaktioner NP3 köper industri- och handelsfastigheter för 220 miljoner och säljer kontorsfastigheter för 120 miljoner kronor.
Publicerad den 29 April 2021

Förvärven avser industri- och handelsfastigheter i Gävle, Piteå, Västerås samt Borlänge med en uthyrbar area om 21 230 kvadratmeter och en tomtareal om 87 257 kvadratmeter. Förvärven bidrar med 19,8 miljoner kronor till bolagets hyresvärde och har en uthyrningsgrad om 96 procnet. Tillträdena till fastigheterna sker under andra kvartalet 2021.

Som en del av bolagets fortlöpande renodling av sin fastighetsportfölj har fem fastigheter primärt för kontorsändamål avyttrats i Borlänge, Orsa och Ovanåker till ett värde om 120 miljoner kronor. Hyresvärdet för de avyttrade fastigheterna uppgår till 12,9 miljoner kronor med en uthyrbar area om 10 519 kvadratmeter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige