Image

NP3 köper för 150 miljoner i Gävle

Transaktioner NP3 Fastigheter har köpt och tillträtt fem fastigheter i Gävle i tre separata affärer. Värdet i affärerna uppgår till 150 miljoner kronor.
Publicerad den 5 September 2013
Andreas Nelvig. Bild: NP3
Andreas Nelvig.

Fastigheterna är belägna i Hemsta och på Näringen där NP3 sedan tidigare äger fastigheter. Totalt uppgår affärerna till cirka 150 miljoner kronor och cirka 12 500 kvadratmeter.

Största hyresgäster är Willys, Kunskapsskolan och Ramirent. Samtliga affärer är gjorda off market och säljare är bland annat de lokala fastighetsbolagen Ersand och Nordisk Kakelcenter.

- Fastigheterna ligger strategiskt bra för oss ur förvaltningsperspektiv. Med förvärven växer vi på de områden vi valt att satsa på i Gävle, vilka är Hemsta, Sörby Urfjäll och Näringen. Tillväxten i dessa områden ser vi som positivt för våra Hyresgäster då områdena kompletterar varandra väl vilket gör att vi kan erbjuda våra hyresgäster alternativ om de vill göra en förändring i sin verksamhet eller lokal, säger Tove Wahlén, affärsansvarig på NP3 Fastigheter.

- Vi fortsätter att expandera i enlighet med vår strategi och fokuserar på befintliga marknader och då framförallt Gävle. Dessa förvärv bidrar till en bra mix av hyresgäster och har en hyresduration på över åtta år med genomgående starka hyresgäster, säger Andreas Nelvig, vd på NP3 Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige