Image

NP 3 säljer i Gävle

Transaktioner NP 3 Fastigheter säljer en fastighet på Sörby Urfjäll i Gävle för 27 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Juni 2012
Bild: NP3

NP 3 säljer till fastigheten Sörby Urfjäll 29:2 hyresgästen Gästrike Återvinnare, som ska bygga ut och investera ytterligare 30 miljoner kronor i anläggningen.

– Detta är en affär med bara vinnare då vi säljer för drygt tio procent över värdering och Gästrike Återvinnare får en anläggning som klarar av deras expansionsplaner, säger Andreas Nelvig, vd för NP 3 Fastigheter AB.

Beslutet om förvärvet togs i går av Gästrike Återvinnares förbundsfullmäktige.
– Det är kul att Gästrike Återvinnare vill expandera och satsa, de har en väldigt driven företagsledning som har ett uttalat mål om att bli ett "Silicon valley" inom återvinning säger Andreas Nelvig.

– NP3 skall normalt inte sälja en fullt uthyrd fastighet i en av våra kärnmarknader men i detta fallet så ser vi möjligheter till nya affärer och då Gästrike återvinnare vill investera så pass mycket pengar i fastigheten och i sin speciella verksamhet så har vi en stor förståelse för att de vill få full kontroll över fastigheten. Dessutom så bidrar försäljningen med en rejäl transaktionsvinst vilket visar på potentialen i våra förvärv, säger Andreas Nelvig.

Gästrike Återvinning tillträder fastigheten den 28 september.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige