Image

NP 3 köper i Borlänge

Transaktioner NP 3 fastigheter köper två fastigheter i Borlänge, omfattande 33 000 kvadratmeter, av Tamar. - Vi tror att vi kan få 13-14 procents avkastning på de här fastigheterna, säger vd Andreas Nelvig till Fastighetssverige.
Publicerad den 7 Juni 2012
Andreas Nelvig. Bild: NP 3. Bild: NP3
Andreas Nelvig. Bild: NP 3.

NP 3 köper de båda fastigheterna för 133 miljoner kronor.

Fastigheterna är:

# Assjan 1, omfattande 18 320 kvadratmeter lager och kontor. 30 procent är vakant.

# Banvakten 1, omfattande 15 011 kvadratmeter lager och kontor. Fastigheten är fullt uthyrd, Tibnor hyr 85 procent av ytorna.

Den initiala yielden ligger på 10,35 procent och köpeskillingen ligger 4,2 procent under den värdering som gjordes i mars.

- Dessutom har vi 5 000 kvadratmeter vakant att jobba med. Vi tror att vi kan få upp avkastningen till 13-14 procent på de här fastigheterna, säger NP 3:s vd Andreas Nelvig.

- Detta är vårt första förvärv i Borlänge som det händer otroligt mycket i, vi i NP3 Fastigheter ser väldigt positivt på Borlänge och vill gärna expandera ytterligare. Vi äger sedan tidigare fastigheter i Falun, som ligger tillräckligt nära för att Falun och Borlänge ska bli en bra förvaltningsenhet.

Tamars vd Rob Brook kommenterar:
- Villkoren i affären speglar mer svårigheterna i att få finansiering i sekundära lägen än fastigheternas verkliga värde. Men sett till vakansgraden är vi ändå nöjda med den här affären, som ligger i linje med fondens strategi att lämna de nordiska länderna.

Tamar har i och med den här försäljningen sålt 60 procent av sin nordiska portfölj.

Catella var rådgivare åt säljaren Tamar European Industrial Fund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige