Image

Norrporten inrättar compliance-funktion

Bolag Norrportens styrelse har beslutat att inrätta en så kallad compliance-funktion för Norrportens verksamhet. Compliance innebär efterlevnad av lagar, regler och policys.
Publicerad den 14 Februari 2013

En compliance officer (eller regelansvarig som det kallas på svenska) är den person som har till uppgift att tillse att bolaget efterlever de lagar och regler som gäller för verksamheten, skriver Norrporten på sin hemsida.

Norrporten bemöter kritiken i Uppdrag Granskning på följande sätt:

Avkastning
Sjätte AP-fonden och Andra AP-fonden har totalt investerat 3,7 miljarder kronor i Norrporten. De har under drygt tio år erhållit ränta och värdeökning om totalt drygt 7 miljarder kronor.

Resor till Hamburg och Miami
En gång om året samlar Norrporten sina medarbetare på konferens i en stad där bolaget äger fastigheter. Traditionen har funnits sedan bolaget startade. Syftet med konferensen är att sprida kunskap, arbetssätt, värdegrund och framtida planer till alla medarbetare vid ett och samma tillfälle. Vartannat år närvarar även respektive. De senaste åren har vi träffats i Sundsvall, Stockholm, Luleå, Helsingborg och Köpenhamn bland annat. Under en helg i augusti 2011 hölls den årliga konferensen för Norrportens anställda med respektive i Hamburg. Norrporten stod för resa och mat. De anställda har förmånsbeskattats för respektives del i hotellrum. Övriga merkostnader betalades privat.

27-30 april 2012 reste Norrportens ledningsgrupp med respektive på internkonferens i Miami. Kostnad för de respektives resor och mat har betalats privat. Ledningsgruppens medlemmar har förmånsbeskattats för respektives del i hotellrum.

Bilpolicy
Miljöpåverkan i samband med egna transporter ska minimeras. Bilparken drivs i första hand av fordonsgas eller miljödiesel. Där det inte går att tanka biogas använder vi i första hand naturgas och annars traditionella drivmedel. Det har vid några tillfällen förekommit tjänstebilar utan miljöklassning inom Norrporten, detta i väntan på leverans av miljöbilar.

Löner
Ledningens löner i Norrporten beslutas i styrelsens Ersättningskommitté. Övriga medarbetares löner förhandlas årligen i individuella lönesamtal kopplade till utvecklings- och handlingsplaner. Lönerna i Norrporten förhandlas i enlighet med gällande kollektivavtal.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige