Image
Läkaren.
Läkaren. Bild: Norrporten.

Norrporten förnyar 27 000 kvadratmeter i centrala Stockholm

Uthyrning Norrporten förlänger ett hyresavtal om 27 000 kvadratmeter i kvarteret Läkaren på Norra Bantorget i centrala Stockholm. Hyresgäst är Handelsbanken. Dessutom investerar man cirka 100 miljoner kronor för att skapa nya moderna och flexibla arbetsplatser.
Publicerad den 9 April 2013
Läkaren. Bild: Norrporten.
Läkaren. Jörgen Lundgren. Bild: Norrporten
Jörgen Lundgren.

Hyresekontraktet omfattar en förlängning av de ytor som Handelsbanken redan idag nyttjar, samt lokaler som tidigare hyrdes av SPP.

- Det är ett strategiskt val av lokalisering för våra 1 500 medarbetare. Nu samlar vi stora delar av vår verksamhet på ett ställe. Vi väljer att stanna i city eftersom vi ser stora fördelar med närheten till goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter för våra anställda, säger Anders H Johansson, vice vd på Handelsbanken.

Av de cirka 27 000 kvadratmetrarna kontorslokaler i fastigheten ska 10 500 kvadratmeter byggas om och moderniseras. Arbetet har startat och kommer att vara slutfört före årsskiftet.

- Vi är naturligtvis mycket glada över avtalet och ser fram emot fortsatt goda och långsiktiga kundrelationer med Handelsbanken. I princip är våra två fastigheter i området nu fullt uthyrda och efterfrågan på kontorslokaler i området är mycket god, säger Jörgen Lundgren, tillförordnad vd på Norrporten.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige