Image

Norra Europas högsta hus planeras i Stockholm

Bygg/Arkitektur SSM Fastigheter planerar att bygga 340 bostäder i norra Europas högsta byggnad. Tellus Tower ska bli 225 meter högt och innehålla 75 våningar med sammanlagt 340 lägenheter.
Publicerad den 27 Augusti 2013

Efter flera års utvecklingsarbete har SSM Fastigheter lämnat in de slutliga handlingarna till Stadsbyggnadsnämnden för godkännande. På torsdag i nästa vecka tas beslut om att påbörja detaljplanearbetet för Tellus Tower vid Telefonplan i södra Stockholm.

- SSM har i många år varit en drivande aktör i sydvästra Stockholm och vi är måna om att fortsätta utvecklingen av ett kreativt bostadsområde runt Telefonplan där människor och idéer kan mötas. Stockholm behöver fler bostadslösningar och vi är mycket glada för den positiva och gränsöverskridande dialog som förts med såväl tjänstemän som politiker kring projektet, säger Mattias Roos, vd på SSM Bygg och Fastighets AB.

Gert Wingårdh på Wingårdhs Arkitektkontor är arkitekten bakom gestaltningen av Tellus Tower. Förutom bostäder kommer Tellus Tower att erbjuda shopping och restauranger. Stor vikt har lagts på att skapa en levande och lockande bostadsmiljö där stadens puls och energi är tydlig. Tellus Tower blir landmärket för den nya stadsdel, Stockholm Creative District, som planeras tillsammans med grannfastigheterna. Tillsammans skapas genom dessa projekt strax över 1 000 bostäder.

- Bostäderna i Tellus Tower utvecklas för ”morgondagens stockholmare”, det vill säga främst yngre människor som bor i eller har sökt sig till Stockholm för studier, arbete eller karriär. Morgondagens stockholmare söker ett välplanerat funktionellt boende i geografiskt rätt läge med bra kommunikationer. Morgondagens stockholmare är många – därför vill vi bygga så många lägenheter som möjligt, säger Mattias Roos, vd på SSM Bygg och Fastighets AB.

Tellus Tower ska bli ett nav i ett av Stockholms snabbast växande områden.

- Genom Tellus Tower skapas möjlighet att ta ett samlat urbant grepp för de delar av Telefonplan/Midsommarkransen som ligger närmast trafikleden. Med en större bostadsetablering i befintlig och ny bebyggelse skapas också möjlighet till ett helhetsgrepp kring de gröna och urbana rum som länkar Midsommarkransen till stadens cykelstråk och omgivande stadsdelar, säger Karolina Keyser, stadsarkitekt i Stockholms stad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige