Image
Bild: Nordanö

Nordanö öppnar kontor i Oslo

Bolag Nordanö öppnar kontor i Oslo, och täcker därmed hela den nordiska marknaden.
Publicerad den 2 September 2019

Nordanö har gjort sig kända för att hantera de största och mest komplexa transaktionerna på den nordiska fastighetsmarknaden.

Firman grundades i Stockholm 1992 under namnet Leimdörfer med idén att den svenska fastighetsmarknaden skulle vinna på att man applicerar samma finansiella tankesätt som inom investment banking på fastighetsaffärer. Sedan dess har verksamheten vuxit i takt med efterfrågan på nordiska fastigheter och idag har Nordanö kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn, och från och med idag även i Oslo.

– Den internationella efterfrågan på fastigheter i Norden är stort, inte minst för fastigheter i Norge, där andelen transaktioner med utländska köpare har ökat från 7% till 27% de senaste fem åren. Vi ser även i ökande grad att norska investerare önskar köpa fastigheter i de andra nordiska länderna. Med Nordanös samlade nordiska och internationella erfarenhet och ett lokalt team har vi mycket att bidra med, säger Lukas Tofterå, partner på Nordanö i Norge.

Nordanö ägs av partners och har ett team på 40 personer som har varit rådgivare i transaktioner med ett totalt värde över 120 miljarder kronor sedan 2016.

– Många ser Norden som en marknad och allt fler av våra kunder efterfrågar därför en pan-nordisk rådgivare, som har både en samlad bild och lokal närvaro. Det får de nu i Nordanö, och det är vi ensamma om, säger Sven Dahlin, partner på Nordanö.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige