Image

Nollresultat för NCC

Bolag NCC, som vinstvarnade nyligen redovisar ett rörelseresultat på 2 miljoner kronor för Q4 (1 242). Utdelningen blir som väntat oförändrad 8 kronor.
Publicerad den 25 Januari 2018

• Orderingången uppgick till 16 295 (16 267) MSEK i det fjärde kvartalet och till 56 990 (56 506) MSEK för perioden januari till december.
• Nettoomsättningen uppgick till 16 318 (16 519) MSEK i det fjärde kvartalet och till 54 608 (52 934) MSEK för perioden januari till december.
• Resultat efter finansiella poster uppgick till -19 (630) MSEK i det fjärde kvartalet och till 1 150 (1 341) MSEK för perioden januari till december.
• Resultat efter skatt uppgick till 34 (501) MSEK i det fjärde kvartalet och till 1 009 (1 116) MSEK för perioden januari till december.
• Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 0,30 (4,64) SEK i det fjärde kvartalet och till 9,29 (73,81*) SEK för perioden januari till december.
• Styrelsen föreslår en utdelning för 2017 på 8,00 (8,00) SEK per aktie, uppdelat på två utbetalningstillfällen.


Den tillförordnade vd:n Håkan Broman skriver:
- NCC har under fjärde kvartalet vidtagit åtgärder som ska möjliggöra marginalförbättringar framåt, bland annat har ett program för sänkta omkostnader utarbetats som bedöms ge en årlig besparing om 200 MSEK. Vi har inriktat stödåtgärderna på bygg- och anläggningsprojekt med svag lönsamhet och genom ökade avsättningar har projektportföljen fått en lägre och mer balanserad risk. Avsättningar och omstruktureringskostnader belastade kvartalsresultatet
med 390 MSEK och resultatet efter finansiella poster uppgick till -19 (630) MSEK.

- Resultatmässigt blev 2017 en stor besvikelse. Resultatet efter finansiella poster minskade och uppgick till 1 150 (1 341) MSEK. Året har präglats av svag lönsamhet i delar av bygg- och anläggningsverksamheten, men det
finns också en del positivt att lyfta fram. Kassaflödet var starkt och NCC har en god finansiell ställning och är i princip skuldfritt. Både NCC Industry och NCC Pro-perty Development överträffade sina finansiella mål 2017. Marknadsutsikterna är överlag goda. Orderingången har varit på en hög nivå 2017 och vi har en
hög orderstock att upparbeta.

- Building ökade omsättningen i kvartalet men resultatet blev lägre bland annat till följd av avsättningar i byggprojekt om 55 MSEK. Helårsresultatet och rörelsemarginalen förbättrades, men det är en bit kvar innan
affärsområdet når sitt finansiella mål.

- NCC Property resultatavräknade inget fastighetsprojekt i kvartalet vilket medförde ett negativt kvartalsresultat. Helårsresultatet förbättrades jämfört med 2016 och affärsområdet nådde sina finansiella mål. Under fjärde kvartalet startades fyra nya projekt och pågående projekt uppgår nu till 22. Tidpunkten för projektstarterna innebär dock att det finns få projekt att resultatavräkna
2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige