Image
Nya Katarinahuset, visionsbild.
Nya Katarinahuset, visionsbild. Bild: Atrium Ljungberg

Noema-krögare till Atrium Ljungbergs Slussen

Uthyrning Katarinahuset vid Slussen har renoverats under ett par års tid och har bland annat fått en taktillbyggnad med publika terrasser. Nu fylls huset med restaurangkoncept och senast i raden är en ny fransk bistro som öppnar i hörnlokalen som vetter ut mot Södermalmstorg.
Publicerad den 17 April 2024

– Vår vision har varit att skapa ett hus med en mix av kreativa kontor, hotell och restauranger och mötesplatser i framkant. Därför känns det helt fantastiskt att Katarinahuset nu fylls med såväl kontorshyresgäster som nya, spännande restaurangkoncept. Det är ett kvitto på att Slussen är på väg att återta sin position som Stockholms hjärta, säger Mattias Roussakoff, leasing manager food & beverage Atrium Ljungberg.

Den nya restaurangen, om ca 300 kvadratmeter, öppnar i februari 2025 i hörnlokalen där tidigare McDonalds låg. Inriktningen blir fransk bistro. Bakom satsningen står den välkända krögaren Acki Kotokos som har flera restauranger i Stockholms innerstad, bland annat Un Poco, Gioia och Balzac samt den senaste öppningen, Noema.

– Slussen har varit en viktig plats för handel och möten sedan Stockholm grundades. Under många år har platsen varit tråkig, näst intill ogästvänlig men nu ser vi ett nytt Slussen växa fram och den resan vill vi vara med på, säger Acki Kokotos, ägare till den kommande restaurangen. Vår ambition är att skapa riktiga Stockholmsklassiker och här är vi dessutom på klassisk mark. Vi väljer platser med omsorg, våra restauranger ska ligga där det är livfullt och mycket folk i rörelse och inget slår ju Slussen där, avslutar Acki Kokotos.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige