Image
Nivika köper i Ulricehamn.
Nivika köper i Ulricehamn. Bild: Nivika

Nivika köper för en halv miljard i Ulricehamn

Transaktioner Nivika har förvärvat en fastighetsportfölj bestående av bostäder med kommersiella inslag i centrala Ulricehamn. Därmed breddar Nivika marknadsområdet Västkusten till att omfatta även Ulricehamn.
Publicerad den 2 Juni 2022

Fastighetsportföljen omfattar åtta bostadsfastigheter i centrala Ulricehamn och har en uthyrbararea om knappt 16 000 kvadratmeter med ett överenskommet fastighetsvärde om 485 miljoner kronor. En av de förvärvade fastigheterna är nybyggd, som inkluderar ett investeringsstöd, ytterligare en färdigställs under tidig höst 2022. De färdigställda fastigheterna är fullt uthyrda och hela portföljen har ett årligt hyresvärde om drygt 22 miljoner kronor.

Ulricehamn ligger strategiskt utmed riksväg 40 mellan Jönköping och Borås med goda pendlingsmöjligheter till båda orterna. Kommunen har under de senaste åren haft rekordhög befolkningstillväxt och har en stark arbetsmarknad med lägre andel öppet arbetslösa än genomsnittet i Sverige. Orten stämmer därmed väl in i Nivikas strategi med fastigheter i bra lägen på attraktiva tillväxtorter och kompletterar fastighetsportföljen.
Newsec var säljarens rådgivare i transaktionen.

– Det är vårt första förvärv i Ulricehamn, en intressant tillväxtkommun med strategiskt läge utmed riksväg 40. Genom förvärvet etablerar Nivika en egen lokal förvaltningsorganisation med god fastighetskännedom, precis det som genomsyrar Nivika, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige