Image
Nivika tecknar avtal och uppför fastighet åt Sporda Nonwowen.
Nivika tecknar avtal och uppför fastighet åt Sporda Nonwowen. Bild: BSV

Nivika hyr ut i Värnamo

Uthyrning Nivika har tecknat hyreskontrakt och uppför grön industrifastighet till Sporda Nonwowen i Värnamo.
Publicerad den 20 December 2021

Nivika Fastigheter AB och Sporda Nonwowen har den 17 december tecknat ett hyresavtal avseende en ny produktionsanläggning på Bredasten industriområde i Värnamo.

Avtalet omfattar en lokalyta på cirka 4 800 kvadratmeter med produktionshall, lagerhall och tillhörande kontor och personalutrymmen. Första etappen beräknas inflyttningsklar under vintern 2022/2023. I hyresobjektet ingår en tomtyta på cirka 20 000 kvadratmeter som möjliggör framtida expansion.

Projektet får en hög hållbarhetsprofil, fastigheten byggs med energiförbrukning på endast 80 procent av BBR-kravet, med bland annat solcellsanläggning och laddplatser. Sporda Nonwowens utökade produktionskapacitet har också stöd från Naturvårdsverkets projekt Klimatklivet.

Idag består cirka 80 procent av Sporda Nonwowens tillverkning av återvunnen fiber, närmare 10 ton återvinns varje månad. Till största delen handlar det om petflaskor som återvinns och blir till nya produkter gjorda av polyesterfiber. Nu satsar Bolaget ytterligare på att kraftigt minska utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser genom att investera i en ny produktionslinje där man kan använda textilspill som råvara, i och med det har man blivit beviljad 20 miljoner kronor via det statliga investeringsstödet, Klimatklivet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige