Image
Nischer köper 13 bostadsfastigheter i Härnösand.
Nischer köper 13 bostadsfastigheter i Härnösand. Bild: Istock

Nischer köper bostadsportfölj i Härnösand

Transaktioner Nischer Properties har ingått avtal med Akela Properties om förvärv av tretton bostadsfastigheterna i Härnösand, för ett sammanlagt överenskommet fastighetsvärde om 55 miljoner kronor.
Publicerad den 28 November 2022

Förvärvet sker genom förvärv av samtliga aktier i Akela Härnösand 1 AB som är lagfaren ägare till fastigheterna.

Fastigheterna är centralt belägna i Härnösand med en total uthyrningsbara ytan om 4 916 kvadratmeter, varav 4 357 kvadratmeter bostäder, 120 kvadratmeter lokaler samt 439 kvadratmeter uthyrningsbara förråd och garage. Samtliga lägenheter är fullt uthyrda och det uppskattade årliga driftnettot uppgår till cirka 3,9 miljoner kronor.

Fastighetsbolaget har en bankskuld om cirka 27 miljoner kronor som Nischer ska överta eller refinansiera på tillträdesdagen. Tillträde är preliminärt bestämt till den 31 januari 2023.

Av köpeskillingen betalas cirka tio miljoner kronor kontant. Resterande del av köpeskillingen betalas genom nyemitterade aktier i Nischer vilka ska emitteras till en teckningskurs om 7,0 kronor per Nischer-aktie.
– Vi fortsätter jobba aktivt med både utveckling av egna fastigheter och förvärv av förvaltningsfastigheter för att öka vårt bestånd av hyresrätter. Härnösand är intressant då de tillhör en av Norrlands största arbetsmarknadsregioner med 150 000 människor inom 45 minuters restid, säger Samuel Beckstrand, vd för Nischer.

Born Advokater har varit legala rådgivare till Nischer i transaktionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige