Image

Niras köper Aperto

Bolag Niras förvärvar Aperto Arkitekter och Byggkonsulter AB. Niras utökar därigenom med arkitektur och förstärker inom byggprojektledning.
Publicerad den 23 Augusti 2017

Aperto startades 2002 och är i dag cirka 30 medarbetare. Precis som Niras arbetar Aperto med  tvärgående kompetens med syftet att skapa en helhetssyn i uppdragen. Aperto har stor erfarenhet av att arbeta med skolor, förskolor, vårdboenden och bostäder.
 
– Under våren har vi, genom ett antal konkreta samarbeten, identifierat tydliga synergier som vi nu kan realisera under samma tak. Tillsammans blir vi en betydligt starkare aktör och skapar fler utvecklingsmöjligheter för medarbetarna samtidigt som vi får ytterligare kraft och bredd i vår leveransförmåga, säger Christian Sandberg, vd för Niras och fortsätter:

– Företagen matchar varandra både professionellt och kulturellt där en holistisk syn på kundens vision och målsättning är i centrum. Aperto har sedan det startades framgångsrikt kombinerat arkitekturtjänster med byggprojektledning och genom samgåendet med Niras finns nu även expertis inom miljö, energi, klimatanpassning, hyresgästrådgivning, infrastruktur och samhällsanalys. Vi kommer att fortsätta bygga företaget med morgondagens hållbara samhälle och människan i fokus.
 
– Med Niras kommer vi att få ännu bättre möjligheter  att bli den självklara arbetsgivaren. Tillsammans kommer vi att bli ännu starkare med den utökade tvärkompetensen och kommer därmed att kunna ge våra kunder ett större mervärde i våra tjänster. Jag ser fram emot att fortsätta växa. Min ambition är också att på sikt förstärka våra andra kontor i Sverige med arkitekttjänster, säger Torgny Westerberg, grundare av Aperto.

Apertos grundare Torgny Westerberg kommer att leda den nya affärsenheten och ansvara för utvecklingen i Stockholmsregionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige