Image
Fredrik Jonsson.
Fredrik Jonsson. Bild: Niam

Niam köper fastighet i Ulvsunda

Transaktioner HSB Bostads fastighet Gjutmästaren 5 i Ulvsunda industriområde, har sålts via en bolagsaffär till Niam som tillträdde fastigheten den 30 juni.
Publicerad den 1 Juli 2020

Gjutmästaren 5 utgörs i dag av en industrienhet om cirka 15 700 kvadratmeter tomtareal och ingår i Stockholm kommuns planläggning av Bällsta Hamn, som ligger bredvid Bromma flygplats. Kommunens målsättning med planområdet är att skapa en blandstad med ett flertal olika funktioner.
– Vi är glada att ha förvärvat en fastighet med stor potential i ett utvecklingsområde som Ulvsunda. Vi tror att fastighetens läge vid flygplatsen och nära till centrala Stockholm i framtiden kommer utgöra ett attraktivt erbjudande för hyresgäster och boende, säger Fredrik Jonsson, vd för Niam.

HSB Bostad förvärvade fastigheten i syfte att i framtiden utveckla bostäder på platsen. Möjligheten att utveckla bostäder på fastigheten har med tiden begränsats av Bromma flygplats och den fastslagna bullergränsen. Fastigheten planeras därmed till överhängande del att utvecklas för kommersiellt ändamål.
– Avyttringen är en naturlig del av HSB Bostads fokus på bostadsproduktion och vi är väldigt glada över att Niam tar vid utvecklandet av byggrätterna i detta spännande område, säger Leif Lindqvist, chef fastighet och transaktion på HSB Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY