Image
Fredrik Jonsson.
Fredrik Jonsson. Bild: Niam

Niam köper fastighet i Ulvsunda

Transaktioner HSB Bostads fastighet Gjutmästaren 5 i Ulvsunda industriområde, har sålts via en bolagsaffär till Niam som tillträdde fastigheten den 30 juni.
Publicerad den 1 Juli 2020
Annons
Image

Gjutmästaren 5 utgörs i dag av en industrienhet om cirka 15 700 kvadratmeter tomtareal och ingår i Stockholm kommuns planläggning av Bällsta Hamn, som ligger bredvid Bromma flygplats. Kommunens målsättning med planområdet är att skapa en blandstad med ett flertal olika funktioner.
– Vi är glada att ha förvärvat en fastighet med stor potential i ett utvecklingsområde som Ulvsunda. Vi tror att fastighetens läge vid flygplatsen och nära till centrala Stockholm i framtiden kommer utgöra ett attraktivt erbjudande för hyresgäster och boende, säger Fredrik Jonsson, vd för Niam.

HSB Bostad förvärvade fastigheten i syfte att i framtiden utveckla bostäder på platsen. Möjligheten att utveckla bostäder på fastigheten har med tiden begränsats av Bromma flygplats och den fastslagna bullergränsen. Fastigheten planeras därmed till överhängande del att utvecklas för kommersiellt ändamål.
– Avyttringen är en naturlig del av HSB Bostads fokus på bostadsproduktion och vi är väldigt glada över att Niam tar vid utvecklandet av byggrätterna i detta spännande område, säger Leif Lindqvist, chef fastighet och transaktion på HSB Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Bara förlorare på september-börsen

Lista Trots en väldigt positiv avslutningsdag på månaden är det rött över hela brädet för de noterade fastighetsbolagen under september, där vissa bolag fått se kursras på över 30 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen tappade på börsen under september.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige