Image
Fredrik Jonsson.
Fredrik Jonsson. Bild: Niam

Niam köper fastighet i Ulvsunda

Transaktioner HSB Bostads fastighet Gjutmästaren 5 i Ulvsunda industriområde, har sålts via en bolagsaffär till Niam som tillträdde fastigheten den 30 juni.
Publicerad den 1 Juli 2020

Gjutmästaren 5 utgörs i dag av en industrienhet om cirka 15 700 kvadratmeter tomtareal och ingår i Stockholm kommuns planläggning av Bällsta Hamn, som ligger bredvid Bromma flygplats. Kommunens målsättning med planområdet är att skapa en blandstad med ett flertal olika funktioner.
– Vi är glada att ha förvärvat en fastighet med stor potential i ett utvecklingsområde som Ulvsunda. Vi tror att fastighetens läge vid flygplatsen och nära till centrala Stockholm i framtiden kommer utgöra ett attraktivt erbjudande för hyresgäster och boende, säger Fredrik Jonsson, vd för Niam.

HSB Bostad förvärvade fastigheten i syfte att i framtiden utveckla bostäder på platsen. Möjligheten att utveckla bostäder på fastigheten har med tiden begränsats av Bromma flygplats och den fastslagna bullergränsen. Fastigheten planeras därmed till överhängande del att utvecklas för kommersiellt ändamål.
– Avyttringen är en naturlig del av HSB Bostads fokus på bostadsproduktion och vi är väldigt glada över att Niam tar vid utvecklandet av byggrätterna i detta spännande område, säger Leif Lindqvist, chef fastighet och transaktion på HSB Bostad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige