Image
Bild: Piresenteret

Niam i miljardaffär med Reitangruppen

Transaktioner Niam säljer kontorsfastigheten Pirsenteret i Trondheim till E.C. Dahls Eiendom AS, ett dotterföretag till Reitan Eiendom. Köpeskillingen uppgår till cirka 1,5 miljarder kronor.
Publicerad den 2 Mars 2012
Kjell Sagstad. Bild: Niam. Bild: Niam
Kjell Sagstad. Bild: Niam. Pirsenteret. Bild: Pirsenteret.no. Bild: Piresenteret
Pirsenteret. Bild: Pirsenteret.no.

Pirsenteret omfattar totalt cirka 63 500 kvadratmeter. Tillträde planeras ske under första kvartalet 2012.

Parterna har valt att inte kommunicera köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till cirka 1,5 miljarder kronor.
- Niams Fund IV har ägt Pirsenteret sedan sommaren 2009. Fastigheten har haft en tillfredsställande värdeökning vilket gör det naturligt för oss att sälja den nu. Det är med stor glädje vi säljer denna viktiga fastighet till en lokal, långsiktig och solid fastighetsaktör som ingår i Reitangruppen, säger Kjell Sagstad, investeringansvarig på Niam i Norge.

Pangea Property Partners har varit rådgivare åt Reitangruppen i samband med affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur.

Sedan start 1998 har Niam erbjudit institutionella investerare möjlighet att genom sina fonder investera i den nordiska fastighetsmarknaden. Med stor erfarenhet och expertis ligger vårt fokus på att identifiera och genomföra förbättringar som skapar de bästa fastigheterna för våra hyresgäster och samhällena där de är belägna med målet att tillgodose både dagens och framtidens behov. De senaste 23 åren har Niam investerat i fastigheter till ett värde överst...

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqab laddar upp för banksamtal framöver

Ekonomi/Finansiering I förra veckan gick Besqab ut med informationen om att de gör en avsättning i pågående produktion och en nedskrivning av exploateringsfastigheter – i syfte att ge en tydligare bild av värdena i ljuset av marknadsförutsättningarna. Trots det kör de vidare på planerna om nyproduktion under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige