Image
Nercias nya lokaler hos Diös i Skellefteå.
Nercias nya lokaler hos Diös i Skellefteå. Bild: Diös

Nercia får ny adress hos Diös

Uthyrning Kompetens- och rekryteringspartnern Nercia satsar på nya kontors- och utbildningslokaler i Skellefteå. Under våren tar de plats hos fastighetsägaren Diös på Servicegatan. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske i april 2024.
Publicerad den 5 Mars 2024

Diös och Nercia planerar tillsammans de nya ytorna med målet att minska miljöpåverkan och energianvändning.

– Det är med stor glädje vi välkomnar Nercia till vår kontorsfastighet på Servicegatan. Intresset för att etablera sig i Skellefteå ökar och det känns viktigt att möjliggöra den här typen av satsningar som bidrar till den gröna omställningen. Det känns väldigt roligt att vi får vara med på ett hörn i deras resa att utveckla människor och företag, säger Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå.

Nercia jobbar med kompetensförsörjning, bland annat med öppna- och anpassade företagsutbildningar. Nercia har ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen i syfte att utbilda deltagare inom attraktiva och efterfrågade yrkeskategorier – så som el, solenergi, fastighet, teknik. I Skellefteå är Nerica främst inriktade på arbetsmiljö, ledarskap, el underhåll och kravutbildningar.

– Det händer mycket i norra Sverige och det är ett självklart val för oss att vara en del i utvecklingen. Flytten till nya lokaler innebär att vi har möjlighet att hjälpa ännu fler människor och företag, säger Rasmus Ärnsved, projektledare, Nercia.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige