Image

NCC utvecklar stadsområde i centrala Helsingfors

Bygg/Arkitektur NCC startar utvecklingen av Vallgård, ett äldre industriområde i centrala Helsingfors.
Publicerad den 27 Mars 2013
Joachim Hallengren. Bild: Knut Koivisto
Joachim Hallengren.

Projektet omfattar 55 000 kvadratmeter och kommer att omfatta både renovering av befintliga byggnader och nybyggnation av kontor, butiker och bostäder. Visionen är att de nya fastigheterna på ett tilltalande sätt ska smälta in och komplettera den äldre stadskaraktären. De tre befintliga industribyggnaderna i tegel ska renoveras och nyttjas för kontor och service.

I en första fas övertar NCC äganderätten till en befintlig industribyggnad från 1898 på totalt 5 300 kvadratmeter. Denna byggnad har redan hyrts ut i sin helhet till Amer Sports. Renoveringen planeras vara avslutad senast i slutet av april 2014.

Målsättningen är att uppnå Very Good i Breeam-certifiering för samtliga byggnader i Vallgård, inklusive för de renoverade byggnaderna. Inget renoveringsprojekt i Finland har tidigare nått denna nivå.

– Vallgård är ett mycket intressant område i centrala Helsingfors med utmärkt infrastruktur och kollektivtrafik redan på plats. Utvecklingsprojektet ligger helt i linje med vår affärsstrategi att vara den ledande fastighetsutvecklaren även i Finland, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Detaljplanearbetet pågår. Den planerade nybyggnadsvolymen för kontor och handel uppgår totalt till cirka 40 000 kvadratmeter, vilket kompletteras av cirka 8 000 kvadratmeter renoverad yta i de befintliga byggnaderna. Planen innefattar även cirka 7 000 kvadratmeter för bostäder i området. Projektet kommer att genomföras i flera etapper.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige