Image
Göteborgs hamn.
Göteborgs hamn. Bild: Diakrit

NCC utvecklar och hyr ut 17 000 kvadratmeter till Ica

Uthyrning Ica Sverige hyr 17 000 kvadratmeter och tecknar tioårigt hyresavtal på ett nytt e-handelslager i Arendal intill Göteborgs hamn.
Publicerad den 12 April 2019

NCC och Ica utvecklar tillsammans nytt e-handelslager som kommer att förse Ica-butikernas kunder med hemleveranser sju dagar i veckan samt också möjliggöra nya arbetstillfällen för över 500 personer på sikt.
– Den växande e-handeln har gjort att det finns ett stort och utökat intresse för logistikprojekt i stadsnära lägen. Vi på NCC har utvecklat flera framgångsrika projekt här i Arendal där vi kan erbjuda en kombination av flexibla lokaler med det unika läget vid järnvägen och hamnen, säger Johanna Hult Rentsch, regionchef väst, NCC Property Development.

Arendal ligger i bästa logistikläget intill Göteborgs hamn som också är Nordens största hamn. Här har NCC utvecklat flera attraktiva och flexibla projekt i för att möta den alltmer ökade efterfrågan på lösningar för e-handel och logistik.
– E-handeln växer snabbt i Göteborg och kunderna ställer högre krav på leveranser och sortiment. Många Ica-butiker runt Göteborg har gjort famgångsrika satsningar men volymerna har nu nått en nivå där det är enklare och mer effektivt för Ica-butikerna att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager. Samtidigt kommer vi att kunna erbjuda bättre service till kund, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Ica Sverige har tecknat 10-årigt hyresavtal för utveckling och byggnation av ett e-handelslager i Arendal. Hyresavtalet avser 100 procent av total uthyrningsbar yta av fastigheten och projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development.

Byggstart beräknas till andra kvartalet 2019 med färdigställande under tredje kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige