Image

NCC utför bostadsrenovering i Lomma

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag att genomföra en omfattande renovering av bostadsföreningen Kraftens flerbostadshus i Lomma.
Publicerad den 13 Juli 2016
Renoveringen påbörjas under hösten 2016. Bild: NCC
Renoveringen påbörjas under hösten 2016.

Ordern är värd cirka 60 miljoner kronor. Uppdraget omfattar byte av vatten- och avloppssystem samt radiatorer, badrums-/wc-renovering, installation av frånluftssystem och värmepumpar samt tilläggsisolering av vindar. Brf Kraften omfattar 192 lägenheter och består av fem huskroppar som är uppförda under 1966-1968.

– Genom att låta genomföra en totalrenovering av alla våtutrymmen i byggnaderna skaffar sig föreningen god kontroll över standarden för dessa utrymmen och installationerna därtill. Renoveringen medför en minskad risk för vattenskador under en lång tid framöver. Lägenhetsinnehavarna får nya, praktiska och säkra badrum och toaletter utan att på egen hand behöva hantera renoveringen, säger Eva Frostberger, affärschef på NCC.

Renoveringen påbörjas under hösten 2016 och slutbesiktning sker i september 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige