Image

NCC säljer i Västra Hamnen

TRANSAKTIONER NCC Property Development har träffat avtal om försäljning av fastigheten Stapelbädden 5 till S-Kon Fastigheter AB. Försäljningen genomförs som en bolagsaffär och köparen erlägger likvid och tillträder bolaget i augusti 2009.
Publicerad den 26 Februari 2009

I Västra Hamnen i Malmö har NCC Property Development utvecklat ett modernt parkeringshus med en tilltalande utformning som ska tillföra Västra Hamnen mervärde såväl i funktion som i den totala stadsbilden. Byggnaden har ritats av Metro Arkitekter.

Q-Park har tecknat ett tioårigt hyresavtal för de drygt 400 p-platserna i huset. I bottenplan har avtal tecknats med S.A.T.S Sportsclub Sweden AB.

– Med detta tillförs ytterligare service i området vilket kommer att fortsatt stärka Västra Hamnen. Det är också glädjande att kunna konstatera att bra produkter med intressanta hyresgäster i rätt lägen fungerar även i den osäkra marknad som råder nu, säger Lotta Strömgren Jönsson, Regionchef Syd NCC Property Development.

NCC Property Development har tidigare utvecklat kontorshusen Koggen1 och Kaggen i samma kvarter. Kaggen var Sveriges första nyproducerade GreenBuilding kontorshus. NCC planerar att utveckla ytterligare kontorsprojekt i Västra Hamnen och kommer att bygga samtliga som GreenBuildings.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige