Image
Bild: NCC

NCC säljer för kvarts miljard

Transaktioner NCC säljer kontorshuset Koggen 2 i Västra Hamnen i Malmö. Köpeskillingen uppgår till 246 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Augusti 2011
Koggen 2. Bild: NCC. Bild: NCC
Koggen 2. Bild: NCC.

Köpare är Vasakronan.
- Det här förvärvet ligger i linje med Vasakronans strategi. Koggen 2 blir en modern och flexibel fastighet med god miljöklassning. Fastigheten är dessutom belägen i ett av Malmös mest expansiva och efterfrågade lägen, säger Anders Kjellin, Regionchef, Vasakronan.

Byggnaden är på totalt 8 100 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på sex våningsplan.

Huset är under uppförande och lokalerna kommer att vara inflyttningsklara hösten 2012. Lokalerna består i huvudsak av kontor men med inslag av service i bottenplan.

Vasakronan tillträder fastigheten vid färdigställandet. Byggnaden uppförs med höga ambitioner att minimera miljöpåverkan och kommer att certifieras som GreenBuilding och klassas enligt Breeam i nivå Very Good.
- Affären sker mellan två starka aktörer som kompletterar varandra väl. NCC kan fastighetsutveckling och erbjuder nybyggda, flexibla och miljöklassade lokaler i bästa läge i Malmö. Vasakronan är en respekterad hyresvärd med gott renommé. Dessutom delar vi ett stort engagemang för klimat- och miljöfrågorna, säger Mikael Graffman, Sverigechef på NCC Property Development.

NCC ansvarar för utvecklings- och uthyrningsarbetet under hela projekttiden. Arbetet kommer att ske i nära samverkan med Vasakronan.

Affären genomförs som en bolagsaffär med ett grundvärde på 246 miljoner kronor och med möjlighet till tilläggsköpeskillingar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY