Image

NCC säljer bostadsprojekt i Tyskland

Transaktioner NCC säljer ett bostadsprojekt med tre flerbostadshus med 86 hyresrätter i Lüneburg i Tyskland till en tysk investerare för cirka 200 miljoner kronor.
Publicerad den 11 September 2015

- Vi är väldigt glada över denna försäljning. Tyskland är en viktig marknad för vår bostadsverksamhet och detta ligger i linje med vår ambition att sälja fler hyresprojekt, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef NCC Housing.

Bostadsprojektet ligger i Lüneburg som är en universitetsstad och numera en samlingspunkt för tjänsteföretag tack vare läget bara några kilometer sydost om Hamburg. Lüneburg har en väl utbyggd infrastruktur samt goda kommunikationer och är därför en efterfrågad bostadsort.

Projektet färdigställs och tillträds under tredje kvartalet 2017.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige