Image

NCC säljer bostadsprojekt i Tyskland

Transaktioner NCC har sålt två egenutvecklade bostadsprojekt till en tysk fastighetsfond som förvaltas av Aberdeen Asset Management, för 321 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Juli 2013
NCC säljer två projekt i Tyskland, bland annat ett i Hamburg. NCC säljer två projekt i Tyskland, bland annat ett i Hamburg.

Bostadsprojekten är belägna i Hamburg och Köln och består av sammanlagt 155 lägenheter.

- NCC är Tysklands största bostadsbyggare och försäljningen mot investerarmarknaden är en viktig del i NCC Housings affär, säger Joachim Hallengren, chef för NCC Housing.

Projektet i Hamburg-Bergedorf består av 109 lägenheter i två flerbostadshus om totalt 8 800 kvadratmeter bostadsyta samt 88 garageplatser. Projektet byggstartas i december 2013 och planeras vara färdigställt i slutet av 2015 då tillträde och resultatavräkning också sker.

Det andra projektet omfattar 46 bostäder om 4 200 kvadratmeter bostadsyta och 33 parkeringsplatser i Escher Strasse i Köln-Nippes, vilket har utvecklas till ett populärt bostadsområde de senaste åren. Projektet byggstartas i september och planeras vara färdigställt i slutet av 2014, då tillträde och resultatavräkning beräknas ske.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige