Image

NCC:s Kvarntornen i Uppsala invigs

Bostäder På onsdag invigs Kvarntornen i Uppsala. Husen är 35 meter höga och rymmer 55 lägenheter.
Publicerad den 14 December 2015

Våren 2013 började NCC bygga de elva våningar höga och energieffektiva bostadshusen samt ombyggnaden av Kvarntorget. Nu är bostäderna, flera med vidsträckt utsikt, klara för inflyttning.

White arkitekter har på uppdrag av NCC ritat de 55 lägenheterna på ett till sex rum och kök samt en 400 kvadratmeter stor japansk takpark på tredje våning. Alla lägenheter sålde slut snabbt.

Uppsala byggnadsnämnd och Upplandsmuseet såg möjligheterna med att ge kvarteret högre hus, eftersom det låg i linje med planeringen på 1950-talet när Kvarntorget byggdes. På den tiden fick stadsdelscentrum ofta ett utropstecken i form av höghus. Här möts nutida och dåtida ideal.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige