Image

NCC och Stockholmshem bygger i Bromma

Bygg/Arkitektur NCC och Stockholmshem bygger 350 hyreslägenheter i stadsdelen Mariehäll i Bromma. Projektet omfattar även en ny förskola samt kommersiella lokaler. Ordervärdet uppgår till 574 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Juli 2016

Det nya bostadskvarteret ska uppföras i kvarteret Linaberg 19 där den befintliga bebyggelsen är riven för att ge plats åt nya bostäder.

– Vi kommer att kunna erbjuda attraktiva hyresrätter med hög boendekvalitet i ett bostadsområde med tydlig kvarterskänsla. Efterfrågan på hyresrätter är mycket stor och i Mariehäll kommer det att finnas allt från ettor till femmor, säger Patrik Andersson, chef Bygg & Teknik på Stockholmshem.

De 350 lägenheterna fördelas på två kvarter, det södra med 220 lägenheter och det norra med 130 lägenheter. I området kommer NCC också att bygga en förskola, ett café, en butik och en kontorslokal.

Stockholmshem och NCC genomför projektet i samverkan.

– Det handlar om att vi, Stockholmshem och konsulterna i projektet etablerar ett öppet och förtroendefullt samarbete, baserat på gemensamma mål, gemensamma aktiviteter och gemensamma ekonomiska intressen, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.

Förberedande arbeten är igång. Bygget beräknas vara helt klart under våren 2020. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in våren 2019.

Affären registreras i det tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige