Image

NCC och Stockholmshem bygger i Bromma

Bygg/Arkitektur NCC och Stockholmshem bygger 350 hyreslägenheter i stadsdelen Mariehäll i Bromma. Projektet omfattar även en ny förskola samt kommersiella lokaler. Ordervärdet uppgår till 574 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Juli 2016

Det nya bostadskvarteret ska uppföras i kvarteret Linaberg 19 där den befintliga bebyggelsen är riven för att ge plats åt nya bostäder.

– Vi kommer att kunna erbjuda attraktiva hyresrätter med hög boendekvalitet i ett bostadsområde med tydlig kvarterskänsla. Efterfrågan på hyresrätter är mycket stor och i Mariehäll kommer det att finnas allt från ettor till femmor, säger Patrik Andersson, chef Bygg & Teknik på Stockholmshem.

De 350 lägenheterna fördelas på två kvarter, det södra med 220 lägenheter och det norra med 130 lägenheter. I området kommer NCC också att bygga en förskola, ett café, en butik och en kontorslokal.

Stockholmshem och NCC genomför projektet i samverkan.

– Det handlar om att vi, Stockholmshem och konsulterna i projektet etablerar ett öppet och förtroendefullt samarbete, baserat på gemensamma mål, gemensamma aktiviteter och gemensamma ekonomiska intressen, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building Sweden.

Förberedande arbeten är igång. Bygget beräknas vara helt klart under våren 2020. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in våren 2019.

Affären registreras i det tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige