Image

NCC och Mariastaden fortsätter bygga i Halmstad

Bygg/Arkitektur NCC bygger tillsammans med Mariastaden Projekt AB 30 ytsmarta radhus i Åled och Onsjö (Frösakull) i Halmstads kommun. Ordern fördelas på tio radhus i Åled som blir hyresrätter och 20 i Onsjö som blir bostadsrätter. Ordervärdet uppgår till totalt 50 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Januari 2017
NCC och Mariastaden fortsätter bygga i Halmstad. Bild: NCC
NCC och Mariastaden fortsätter bygga i Halmstad.

– Radhusen blir likadana som de populära, ytsmarta bostäder vi bygger i vår tillsammans med Mariastadens Projekt AB i Skummeslövsstrand i grannkommunen Laholm samt som vi tidigare byggt bland annat i området Kärleken i Halmstad och Mariastaden i Helsingborg, säger Malin Persson, projektchef på NCC i Halmstad.

Radhusen består av vardera 113 kvadratmeter, fördelat på två våningar. De har en genomtänkt planlösning som ger plats för både två badrum, upp till fyra sovrum och en tvättstuga. Planerad byggstart är i april och inflyttning blir i januari nästa år.

– Intresset för yteffektiva, prisvärda radhus är mycket stort, särskilt bland förstagångsköpare och småbarnsfamiljer. Försäljning pågår för fullt nu och vid de tidigare projekten, där samtliga varit bostadsrätter, har alla varit sålda innan byggstart, säger Johan Sjöstedt, Mariastaden Projekt AB.

Affären orderregistreras i första kvartalet 2017 i affärsområdet NCC Building.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige