Image
NCC ska skapa en ny kontorsbyggnad för Ikea i hemstaden Älmhult.
NCC ska skapa en ny kontorsbyggnad för Ikea i hemstaden Älmhult. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder Uulas AB

NCC landar Ikea-uppdrag i Älmhult

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Ikea Property AB bygga en ny kontorsbyggnad i Älmhult, Future IoS Blåsippan Hub.
Publicerad den 28 December 2021

– Flexibilitet är ett ledord för Future IoS Blåsippan Hub, som vi nu ser fram emot att bygga tillsammans med NCC. Byggnaden ska hantera olika verksamheter såsom kontor och produktutveckling, säger Niclas Ramström, VD IKEA Property AB.

Den nya byggnaden omfattar 17 000 kvadratmeter och ska huvudsakligen innehålla produktutvecklingsytor för Ikea of Sweden AB:s verksamhet för produktutveckling. Ytorna och installationerna ska byggas och utformas med en stor grad av flexibilitet för förändringar, kompletteringar och ombyggnationer i framtiden.

Byggnaden ska miljöcertifieras enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM och uppnå nivå Outstanding med marginal.

– Ikeas höga hållbarhetsfokus, liksom den snabba starten och en relativt kort byggtid, ställer ökade krav på såväl planering som utförande. NCC har stor vana av detta från tidigare projekt och vi ser fram emot att tillsammans med Ikea bygga ett högflexibelt kontor med mycket nytänk, säger Ulf Jönsson, affärschef NCC Building Sweden.

Byggstart planeras till mitten av februari och kontoret ska stå klart under 2023.

Affären, som är en utförandeentreprenad, uppgår till 340 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige