Image
NCC:s nya projekt på Skånegatan 1-3 i Göteborg.
NCC:s nya projekt på Skånegatan 1-3 i Göteborg. Bild: NCC

NCC hyr ut och startar Göteborgsprojekt

Uthyrning NCC Property Development har hyrt ut nästan 5 500 kvadratmeter i sitt kontorsprojekt vid Ullevi i Göteborg. Sammanlagt omfattar Skånegatan 1-3 kontorsytor om 19 500 kvadratmeter och NCC startar nu utvecklingen av projektet som beräknas vara färdigställt under Q3 2015.
Publicerad den 27 Maj 2013

- Vi har hyrt ut 28 procent till en hyresgäst, men kan i nuläget inte säga vilken hyresgäst det rör sig om, säger Robert Hägg, marknadschef på NCC Property Development.

Det är inte NCC:s eget Göteborgskontor?
- Nej, det är det inte, säger Robert Hägg.

NCC har ytterligare en stor hyresgäst på gång, som man räknar med att kunna gå ut med inom de närmaste veckorna. Därmed skulle hälften av ytorna i det nya projektet vara uthyrda.

- Därför känner vi oss trygga med att gå igång med projektet, säger Robert Hägg.

– Fastigheten är den tredje i raden av fastigheter som NCC utvecklar i Ulleviområdet. Först ut var Ullevi Park 1 under 2009. Tidigare i år färdigställdes Ullevigatan 17-19 och nu är det dags för intilliggande Skånegatan 1-3. Framgången i Göteborg bekräftar att vi erbjuder våra kunder de bästa produkterna och befäster vår position som ledande fastighetsutvecklare, säger Mikael Graffman, Sverigechef för NCC Property Development.

De tidigare projekten har sålts till Vasakronan och Alecta.

Fastigheten blir en Green Building-fastighet och certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.

Lokalerna utvecklas i enlighet med konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige