Image

NCC Housing slimmar organisationen

Bolag NCC Housing etablerar en ny organisation för den svenska verksamheten.
Publicerad den 13 Mars 2013

Den nya organisationen förhandlas i nuläget och beräknas träda ikraft senast den 1 juni 2013. Förändringen innebär att antalet medarbetare inom den svenska delen av affärsområdet NCC Housing kan komma att minskas med cirka 50 medarbetare. Ambitionen är, att där man har möjlighet, erbjuda andra tjänster inom NCC.

- Med den nya organisationen ges bättre förutsättningar att nå målsättningen om att vara kundens första val och bidra till NCC:s övergripande strategi om lönsam tillväxt. Vi har i förändringen haft möjlighet att använda oss av de bästa erfarenheterna från alla våra länder inom affärsområdet. Det kommer att bli enklare och tydligare för både kunder och medarbetare, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef NCC Housing.

Under 2012 har bostadsmarknaden i Sverige varit avvaktande och bostadsköparna väljer att köpa närmare bostadens färdigställande. Det har resulterat i att NCC varit försiktig med att starta nya bostadsprojekt i Sverige. NCC:s bedömning av marknadsläget har inte förändrats.

- Vi behöver effektivisera vår svenska organisation som varit bemannad för en högre projektvolym än som realiserats. NCC:s målsättning att öka antalet bostäder i produktion till minst 7 000 under strategiperioden fram till 2015 ligger fast. Vi bedriver bostadsutveckling i åtta länder, utöver Norden, dessutom i Baltikum, Tyskland och S.t Petersburg. Av våra pågående projekt ligger 70 procent utanför Sverige, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef NCC Housing.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige