Image

NCC får uppdrag värt 125 miljoner kronor

Bygg NCC har fått i uppdrag att bygga ett allaktivitetshus i Markbacken Centrum i Örebro. Arbetet sker i ett nära partneringsamarbete med kunden. Ordern är värd cirka 125 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Maj 2011

Invånarna, inte minst unga, kommer i allaktivitetshuset att erbjudas flera aktiviteter som idrott, musik, dans, bibliotek, fritidsgård och boxningsklubb. Visionen för allaktivitetshuset Tegelbruket är att skapa en plats i Örebro där staden kan mötas. Fokus ligger på ungdomar och unga vuxna, men aktivitetshuset är till för alla.

– Tegelbruket är resultatet av ett nära samarbete mellan KFUM Örebro och Sensus studieförbund. Vi har gjort stora investeringar för att förbättra Markbacken de senaste åren så vi är glada att även bidra till att fler goda idéer för området och ungdomar kan förverkligas, säger Ulf Rohlén, vd på Örebrobostäder.

Stora delar av Markbackens Centrum byggs om och till för det nya huset. Den befintliga delen som byggs om rymmer idag bland annat ett bovärdskontor och är cirka 3 500 kvadratmeter stor. Nybyggnaden är cirka 3 800 kvadratmeter.

– Förebilden har varit Fryshuset i Stockholm. Här ska ungdomar få en meningsfull fritid och bygga upp sin självkänsla genom att göra det som de är bra på. Tegelbruket ska även bidra till att minska segregation mellan olika grupper i Örebro, säger Rasmus Persson, kommunalråd i Örebro som står bakom idén till Tegelbruket.

– Det är NCC:s andra partneringprojekt på kort tid i Markbacken med Örebrobostäder. Ledorden för Tegelbruket ligger i linje med NCC:s värderingar som bygger på ärlighet, tillit och respekt, säger Henrik Landelius, affärschef på NCC Construction, region Väst.

Projektet planeras sedan i december 2010. Byggnadsarbetena påbörjas under maj 2011. Målet är att projektet är helt klart i slutet av 2012. Det sysselsätter cirka 30 personer.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige