Image
Bild: NCC

NCC får halvmiljarduppdrag i Århus

Bygg NCC Construction Danmark har fått i uppdrag av Århus kommun att bygga ett multimediahus i Århus hamn. Projektet, som genomförs i partneringform, startar i april 2011. Ordern är värd cirka 460 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Mars 2011
NCC Construction Danmark har fått i uppdrag av Århus kommun att bygga ett multimediahus i Århus hamn. Bild: NCC. Bild: NCC
NCC Construction Danmark har fått i uppdrag av Århus kommun att bygga ett multimediahus i Århus hamn. Bild: NCC.

Projektet inbegriper byggandet av de bärande konstruktionerna, fasader och tak, samt tillhörande anläggningsarbeten i samband med öppningen av Århus å. NCC ska även etablera och driva arbetsplatsen under hela projektet.

Projekteringen startar i april och byggandet av de bärande konstruktionerna inleds i början av 2012.

Multimediahuset beräknas vara klart i slutet av 2014 medan de större beläggningsarbetena i hamnen i anslutning till projektet färdigställs först i slutet av 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige