Image
NCC får uppdraget att bygga området Nicolinehus i Århus.
NCC får uppdraget att bygga området Nicolinehus i Århus. Bild: Aart Architects

NCC får dansk miljardorder...

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av fastighetsutvecklingsbolaget Bricks A/S att bygga Nicolinehus i Århus, ett byggprojekt på totalt 40 000 kvadratmeter värt närmare 1,4 miljarder kronor.
Publicerad den 4 Juni 2019

– Vi är mycket glada att få bygga Nicolinehus. Det kommer att bli en pärla i Århus med arkitektur av hög kvalitet. Som entreprenör sätter vi en ära i att vara med och prägla utvecklingen i Århus och bidra med några av stadens mest utmärkande byggnader, säger Mogens Nielsen, chef för NCC Building Nordics Väst, Danmark.

Nicolinehus byggs i den växande stadsdelen Aarhus Ø, mitt emellan den gamla stadskärnan och hamnområdet, med närhet till hav, strand och skog. Nicolinehus blir också ett unikt byggprojekt bestående av två trekantiga kvarter tätt intill varandra med förskjutna terrasser i hus som är upp till 17 våningar höga och med utsikt mot kajen åt två håll.

Projektet omfattar 181 bostadsrätter, 60 hyresrätter och 6 000 kvadratmeter kontor. Dessutom ska NCC bygga en saluhall med kaféer och småbutiker, en större matbutik och mindre butiker i gatuplan. Det kommer också att finnas restauranger och ett område med pool och i källarplanet ett gym och cirka 450 parkeringsplatser.

NCC har tidigare byggt Isbjerget, Dokk1 och Havneholmen i Aarhus Ø. Hercules Fundering, som är en del av NCC, har redan börjat anlägga byggnadsgrunden till Nicolinehus.
– Det här byggprojektet skiljer sig från mängden både i fråga om läge, arkitektur och kvalitet, och kommer att bidra till att göra Århus vackrare och intressantare. Det förpliktigar att bygga på denna unika plats. Med Nicolinehus som vi bygger tillsammans med NCC hoppas vi infria förväntningarna, säger Philip Foss, chef för Bricks.

Bygget påbörjas efter sommaren och beräknas stå klart under 2022. Projektet värt totalt närmare 1,4 miljarder kronor orderregistreras i det andra kvartalet 2019 i affärsområdet NCC Building Nordics.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige