Image

NCC får bygguppdrag i Aarhus

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av projektutvecklingsföretaget Bricks att bygga 150 lägenheter i nya Frederiks Pladsområdet i Aarhus i Danmark. Ordern är värd 285 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Augusti 2014

NCC ska på uppdrag av Bricks bygga 150 två- och trerumslägenheter med start nu under hösten. Lägenheterna beräknas vara klara för inflyttning under sommaren 2016.

– Det är ett projekt som vi verkligen ser fram emot. Vi har uppfört flera iögonfallande byggnader både i centrum och i det nya hamnområdet och det ska bli spännande att se hur Frederiks Plads kommer att samverka med dem, säger Klaus Kaae, affärsområdeschef för NCC Construction Denmark.

Aarhus är på väg att få ännu en ny central stadsdel när centrum nu byggs ihop med hamnområdet. Frederiks Plads med sina framträdande byggnader kommer att skapa ett mer sammanhängande centrum i Aarhus och bidrar på så sätt till den fortsatta stadsutvecklingen. Idén bakom Frederiks Plads är att skapa ett nytt rum i staden.

– Det är spännande år för Aarhus just nu, då staden utvecklas och får en ny utformning. Som alltid när man arbetar med stadsutveckling är det viktigt att nya projekt balanseras mot den befintliga staden. Det är precis så tankegången bakom Frederiks Plads har varit, säger Klaus Kaae, affärsområdeschef för NCC Construction Denmark.

Platsen mellan de nya byggnaderna har förutsättningar för att bli stadens nya mötesplats. Den kommer att delas upp i mindre ”öar” där människor kan stämma träff, umgås, gå på café eller bara njuta av atmosfären. Det centrala läget nära järnvägsstationen, busstationen och den kommande spårvägen gör det enkelt att ta sig till och från Frederiks Plads; bilen kan parkeras i parkeringshuset under jord och på cykel tar man sig snabbt vidare ut på stan.

Ordern registreras i NCC Construction Denmark under det tredje kvartalet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige