Image

NCC får bygguppdrag av Stångåstaden

Bygg/Arkitektur Stångåstadens nya bostadskvarter i centrala Linköping växer och NCC bygger även nästa etapp med 113 hyresrätter. Avtalet är värt cirka 197 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Augusti 2017
NCC bygger 113 lägenheter för Stångåstaden. Bild: NCC
NCC bygger 113 lägenheter för Stångåstaden.

När etappen är klar 2019 finns här 350 lägenheter, och fler planeras.

– Vi jobbar ständigt med anpassa och förbättra området. I andra etappen av kvarteret Agraffen bygger vi därför fler tvåor än i första, eftersom många hyresgäster efterfrågar den hyresnivån. Vi gör även andra optimeringar i nära samarbete med NCC, säger Andreas Rönngren, projektledare på Stångåstaden.

De 113 lägenheterna ligger längs Industrigatan i Övre Vasastaden i Linköping och byggs i tre till nio våningar. Storleken varierar från ettor till femmor. I markplan byggs fem lokaler för butiker och kontor.

NCCs arbete med den andra etappen startar nu och bostäderna är klara för inflyttning i augusti 2019. Sedan ett år tillbaka bygger NCC även kvarterets första etapp med 97 hyresrätter. Just nu färdigställs även 145 lägenheter i kvarteret Alnen strax intill. Därmed bygger NCC 356 lägenheter för Stångåstaden. Dessutom har NCC en option att bygga en tredje och sista etapp av kvarteret Agraffen.

– Vi är stolta att samarbeta med Stångåstaden i ett långsiktigt samhällsbyggnadsprojekt som kommer att ge många Linköpingsbor en ny bostad och ny stadsdel. Vi bygger dessutom husen med en hög miljöanpassning, till exempel låg energianvändning, bra inomhusmiljö och sunda material, säger Marcus Sandlund, affärschef på NCC Building. 

Stångåstadens bostadshus kommer att uppfylla kraven enligt Miljöbyggnad silver.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige