Image

NCC bygger nytt sjukhus i Köpenhamn

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av region Hovedstaden i Danmark att vara med och bygga nya Herlev sjukhuset nordväst om Köpenhamn.
Publicerad den 16 November 2015
NCC deltar i byggandet av nytt sjukhus. Bild: Henning Larsens Architects og Nyt Herlev Hospital
NCC deltar i byggandet av nytt sjukhus.

NCC har fått entreprenaden på allt betong- och stålarbete, samt en del markarbete vid utbyggnaden av Herlev Hospital på drygt cirka 56 000 kvadratmeter. Ordern är värd 350 miljoner kronor. Utbyggnaden sker efter digitala modeller.

– På NCC har vi under lång tid arbetat målmedvetet med digitalisering. Men det är först när alla parter i ett byggprojekt använder sig av digitalt byggande som vi kan dra stora fördelar i projekten. Därför är det verkligen positivt att se att Region Hovedstaden sätter digitalisering på dagordningen från första början, säger Niels López Krogh Nielsen, produktionschef på NCC Construction Denmark.

Stort fokus på digitalisering innebär bland annat att ritningarna är digitala, och de traditionella 2D-ritningarna på papper bara utgör en liten del av vardagen på byggarbetsplatsen. Dessutom sparas all data om bygget i den digitala modellen. Det betyder exempelvis att kvalitetskontroller kan läggas in direkt i modellen.

– Med de digitala modellerna finns all data samlad på ett och samma ställe. Det ger både en bättre överblick och större effektivitet. Det blir också ett viktigt samarbetsverktyg för alla berörda parter, förklarar Niels López Krogh Nielsen.

Utbyggnaden av Herlev Hospital, omfattar bland annat ett kvinno-och-barn-center samt ett akutsjukhus. Dessutom tillkommer en regional steriliseringscentral samt en utbyggnad av sjukhusets servicebyggnad.

NCC påbörjar arbetena i mitten av november 2015, och väntas slutföra huvuddelen i september 2017. Hela projektet väntas bli klart under 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige