Image

NCC bygger kretsloppsanläggning åt Eon

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat ett avtal med energibolaget Eon om att bygga en ny kraftvärmeanläggning som en del av en kretsloppsanläggning vid Högbytorp i Upplands-Bro kommun i norra Stockholm.
Publicerad den 22 Februari 2017

– Med investeringen vid Högbytorp kan vi möta behovet av hållbart producerad energi från en växande Stockholmsregion och bidra till att utveckla Upplands-Bro kommun, säger Stefan Håkansson, tillförordnad vd Customer Solutions och Sverigechef på Eon.

Projektet genomförs i partnering som är en samarbetsform där projektets nyckelaktörer löser uppdraget tillsammans i öppen dialog och med projektets bästa i fokus.

– På NCC vill vi vara med och bygga för ett hållbart samhälle. Anläggningen i Upplands-Bro blir framtidens kretsloppsanläggning och vi är glada att Eon har valt NCC som samarbetspartner för att genomföra mark- och byggentreprenaden för projektet, säger Svante Hagman, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Uppdraget omfattar mark-, betong- och anläggningsarbeten samt bygg- och installationsarbeten i samband med nybyggnad av kraftvärmeanläggningen samt även markarbeten för en biogasanläggning. Anläggningarna ska producera både el, fjärrvärme och biogas.

Det totala ordervärdet beräknas uppgå till cirka 750 miljoner kronor registreras under första kvartalet 2017 med 70 procent i affärsområdet NCC Infrastructure och 30 procent i affärsområdet Building.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dicksonska palatsets nyrenoverade fasad kan prisas

Bygg/Arkitektur Göteborgska Dicksonska Palatset, som snart öppnas upp för allmänheten, är en av finalisterna i tävlingen Årets Fasad. Bakom priset, som är är byggbranschens stora pris för Sveriges bästa husfasad, står branschföreningen Mur & Putsföretagen. Ulf Bengtsson, projektledare på Higab, berättar om det varsamma arbetet med att restaurera Göteborgs mest kända doldis. – Med ett såpass gammalt hus kommer många överraskningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige