Image

NCC bygger i nya Vegastaden

Bygg/Arkitektur NCC Boende har köpt cirka 50 byggrätter för småhus i anslutning till den kommande pendeltågstationen i området Vega i Haninge söder om Stockholm. Säljare är Togo Danielsson Byggnads AB och byggstart planeras att ske under 2013.
Publicerad den 8 Mars 2013

Vega i Haninges nordvästra del ligger intill villaområden, flera sjöar och friluftsområden. NCC planerar för att bygga ett 50-tal miljöcertifierade radhus, kedjehus och friliggande villor i två plan och är först ut med att erbjuda småhus i Vegastaden, en kvart med pendeltåg från Stockholms City.

– Vi är mycket nöjda över att kunna förvärva dessa byggrätter. Fastighetens unika läge intill den nya pendeltågstationen tillsammans med närservice gör oss övertygade om att kunna attrahera många potentiella köpare. I Vega får man ett boende med närhet till allt, säger Jan Kalms, affärsutvecklare på NCC Boende.

Togo som äger mark i Haninge sedan 50 år är mycket nöjda med att äntligen börja bygga Stadsdel Vega.

– Vi har arbetat hårt i många år för att få igång byggandet och har sedan 2011 en detaljplan för småhus klar. NCC blir en av de första aktörerna att bygga Stadsdelen Vega och vi ser fram emot utvecklingen av det nya bostadsområdet, säger Jonas Danielsson, ansvarig på Togo Danielsson Byggnads.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige