Image

NCC bygger hyreslägenheter i Tensta

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Svenska Bostäder bygga 172 hyreslägenheter i Tensta. Projektet är en del av Allmännyttans gemensamma ramavtalsupphandling för de så kallade Stockholmshusen där NCC är en av fyra entreprenörer. Ordern är värd cirka 250 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Maj 2018
Projektet är en del av de så kallade Stockholmshusen. Bild: NCC
Projektet är en del av de så kallade Stockholmshusen.

– Det här är en del av Stockholms stads initiativ att påbörja upp till 5 000 lägenheter i Stockholm fram till år 2020 och jag är jätteglad över att just Tensta och det nya kvarteret Ledinge blir det första projektet vi genomför tillsammans med NCC med det nya bostadskonceptet Stockholmshusen, säger Jörgen Holmqvist, fastighetsutvecklingschef på Svenska Bostäder.

De 172 hyreslägenheterna byggs i sju punkthus med en gemensam gård mellan husen. Tre hus blir sex våningar höga och fyra hus blir sex våningar med en souterrängvåning. Kvarteret ligger bredvid en konstgräsplan och en basketplan och Tensta centrum med t-bana ligger på fem minuters promenadavstånd.

– Genom att NCC har fått vara med i tidigt skede kan vi säkerställa bra och hållbara bostäder till lägre produktionskostnader. I närområdet samarbetar vi i dag med Stockholmshem och Familjebostäder kring bostadsrenoveringar och ett nytt polishus, nu ser vi fram emot att få vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av staden och tillsammans med Svenska Bostäder bidra till fler hyreslägenheter, säger Henrik Landelius, Sverigechef NCC Building.

Det är Svenska Bostäder, Stockholmshem och Familjebostäder som i ett gemensamt initiativ gjort upphandlingen med mål att öka byggtakten och möta det stora behovet av fler hyresrätter i Stockholm. Stockholmshusen har tagits fram i samarbete med de upphandlade entreprenörerna. Projektet kännetecknas av att i hög takt och med god kvalitet samt miljöfokus skapa tusentals nya hyresrätter, till en lägre kostnad än annan nyproduktion.

Ett officiellt första spadtag tas i juni 2018. Inflyttning beräknas ske från 2021.
Affären registreras i andra kvartalet 2018 i affärsområdet NCC Building.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige