Image

NCC bygger hållbara bostadsrätter i Enköping

Bostäder NCC har fått i uppdrag av SHH Bostad AB att bygga 78 nya bostadsrätter i Enköping.
Publicerad den 28 Juni 2016
Brf Albatrossen. Bild: NCC
Brf Albatrossen. Brf Flaggskeppet. Bild: NCC
Brf Flaggskeppet.

Lägenheterna som byggs i Åkersberg och Bredsand baseras på NCC Design, ett koncept som ger lägenheter med hög boendekvalitet, till fast pris, och med kort byggtid. Uppdraget är uppdelat i två projekt som tillsammans uppgår till ett värde av 100 miljoner kronor.

– Enköping är en av de snabbast växande kommunerna i Uppsala län och vi behöver fler bostäder till rimliga priser. Med NCC som partner har vi möjlighet att erbjuda kvalitativa och hållbara bostadsrätter, som dessutom kan byggas på kort tid, säger Misha Moeremans, vd på SHH. De bostadsprojekt som vi nu startat upp är en del av visionen att fler människor ska få tillgång till bra boenden.

Alla bostäder som baseras på NCC Design har en energianvändning långt under byggnorm, med låga driftskostnader och en låg klimatpåverkan. Genom NCC Design kan bostäderna byggas med Svanenmärkning.

I Bredsand kommer NCC att uppföra fem hus om vardera två våningar med totalt 30 bostadsrätter som bildar bostadsrättsföreningen Flaggskeppet. Lägenheterna byggs enligt NCC Design Duo och består av treor och fyror om 66 respektive 81 kvadratmeter.

Projektet ska vara klart och inflyttning beräknas kunna ske under maj/juni 2017.
I Åkersberg upprättas fyra hus om vardera fyra våningar med totalt 48 lägenheter som bildar bostadsrättsföreningen Albatrossen. Lägenheterna byggs enligt NCC Design Quattro och består av ett till tre rum om 35 – 76 kvm. I uppdraget ingår även markarbeten samt uppförande av carportar och miljöhus. Projektet ska vara klart och inflyttning beräknas kunna ske under maj/juni 2017.

– Förprojektering och en styrd och standardiserad byggprocess är centrala delar i vårt koncept NCC Design, säger Jonas Lundh, projektchef på NCC. Det innebär att bostäderna kan byggas på kort tid, till ett förutsägbart pris och med kontrollerad kvalitet i utförandet. Vi är glada över vårt utökade samarbete med SHH som, genom bostadsprojekten i Enköping, möter kommunens behov av fler bostäder.

NCC samarbetar sedan tidigare med SHH på många orter i Sverige, bland annat genom bostadsprojekten, Brf Amiralen, också i Bredsand i Enköping samt Brf Skogskullen i Strängnäs.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige