Image

NCC bygger för skidkung i Åre

Bygg/Arkitektur Med bästa läge i centrala Åre bygger NCC 15 lägenheter på uppdrag av skidkungen Björn Dählie och bostadsrättsföreningen Årevägen 130. Planer finns på fler hus på samma tomt. Affären har ett värde på 32 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Maj 2015

– Åre har allt man kan önska sig på semestern. Jag tycker att det är en fantastisk plats som har framtiden för sig. Lägenheternas centrala läge är unikt och den som köper fritidsbostad här kommer att ha nära till allt, säger Björn Dählie.

Lägenheterna på Årevägen 130 blir mellan 42,5 och 79 kvadratmeter och till glädje för skidfantasterna får huset en gemensam vallabod i entrén. Med bara några hundra meter till skidbacken, Åresjön, kommunikation och handel ligger fritidsboendet idealiskt mitt i hjärtat av Åre.

– Det här blir den sjätte fastigheten vi bygger i området. Bygget påbörjas i maj och om försäljningen går bra planerar vi att bygga ytterligare två hus på tomten, säger Peter Burman, produktionschef på NCC Construction.

Tomten där lägenheterna ska byggas står idag tom efter att flera gamla hus har rivits. De nya husen får ett modernt utseende och kommer delvis att byggas av prefabricerade delar, vilket snabbar på byggprocessen. Det gör att byggnationen kan dra nytta av de månader under året då aktiviteten i Åre är lägre. Första huset planeras stå klart för inflyttning i oktober 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige