Image

NCC bygger åt St Petri i Lund

Bygg NCC Construction Sverige fortsätter ombyggnaden av området Fredslyckan på norra Fäladen i Lund. Två tvåvåningshus från sextiotalet totalrenoveras och byggs på med två nya våningar. Förutom 24 nya lägenheter, renoveras 20 befintliga bostäder. Uppdragsgivare är St Petri Fastigheter och ordern är värd 45 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Mars 2011

Fredslyckan har gjort en resa från 1960-tal till 2000-tal. Sedan 2004 har NCC har byggt om 14 av totalt 18 bostadshus och fortsätter nu med den sjunde och näst sista etappen. När allt är klart har antalet bostäder i området mer än fördubblats.

– Totalrenoveringen av husen och de nya våningarna, tillsammans med nya fasader med färger och välvda former har gett området en helt ny karaktär. Det känns bra att ha bidragit till denna lösning och se hur området har förbättrats, säger affärschef Torsten Erlandsson på NCC Construction, region syd.

– Jag är förvånad över att inte fler sådan här projekt genomförs runt om i Sverige. Det finns många områden och 60–70-tals-fastigheter som på ett positivt sätt skulle kunna förtätas, istället för att använda vacker natur runt om, säger St Petris vd Mats Andersson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige