Image

NCC bygger åt HSB i Halmstad

BYGG NCC Construction Sverige bygger tre bostadshus med totalt 79 bostadsrätter på Söderkaj i Halmstad. Det gamla Söder i Halmstad får en helt ny stadsdel med flera hundra lägenheter invid ån Nissans utlopp i havet. Områdets första etapp är dessa bostadsrätter och många av dem är redan sålda. Uppdragsgivare är HSB. Ordern är värd 87 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Februari 2010

På det gamla Söder i Halmstad låg tidigare industrier och slitna villor. I flera etapper byggs nu totalt 330 lägenheter på området. Först ut är HSB:s tre hus där båten kan ligga förtöjd utanför.

- Just nu sanerar vi marken efter de industrier som legat här tidigare. I början av april påbörjar vi arbetet med källare. Det blir vackra hus med rejäla materialval, säger Rebecca Johansson, entreprenadchef på NCC Construction, region Syd.

De tre huskropparna får olika fasadfärger, stora fönsterpartier och terrasser. De 79 lägenheterna är allt från ettor på 45 kvadratmeter till fyror upp till 160 kvadratmeter. Flesta är tvåor och treor från 60 till 136 kvadratmeter. Drygt 70 procent av bostäderna är redan sålda.

- Bostadsprojektet blev fördröjt i två år, men så här i efterhand ser vi att de har varit till fördel. Det är nu marknaden vänder och vi ser en stor efterfrågan för bostäderna i vår HSB-kö, både hos 80-talister som 50-talister och äldre, säger Louise Bård�©n Jelander, säljare, HSB.

NCC arbete börjar i februari 2010 och beräknas vara klart i november 2011. Inflyttning sker i slutet av 2011. Arbetet sysselsätter total cirka 40 personer varav cirka 20 är NCC-anställda.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige