Image

Nästan fullt på Ullevigatan

Uthyrning NCC Property Development har nu hyrt ut 92 procent av sin miljöanpassade kontorsfastighet på Ullevigatan 17-19 i Göteborg. Huset ska stå inflyttningsklart till våren 2013 och redan nu finns det planer på ytterligare en fastighet.
Publicerad den 28 Augusti 2012
Annons
Image
Manne Aronsson. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Manne Aronsson. Foto: Nicklas Tollesson. Ullevigatan. Bild: NCC. Bild: NCC
Ullevigatan. Bild: NCC.

– Den framgångsrika uthyrningen visar att vi lyckats väl med målsättningen att erbjuda kunderna moderna och attraktiva arbetsplatser när vi utvecklat fastigheten. Bra läge, högt ställda krav på arbetsmiljö och energieffektivitet är viktiga faktorer när företag söker kontorslokaler. Ullevigatan tillgodoser allt detta, säger Manne Aronsson, regionchef för NCC Property Development.

Intresset för Ullevigatan är stort och NCC Property Development har redan nu långt gångna planer på ytterligare en kontorsfastighet intill den nuvarande.
– Ullevi är ett område under stark utveckling och därför har arbetet med ytterligare en kontorsfastighet redan inletts, säger Manne Aronsson.

Nio företag har tecknat avtal om ungefär 13 000 av husets cirka 14 000 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns analys- och teknikkonsulterna WSP, Kriminalvården, operatörs- och systemintegratörsföretaget TDC, och sökkonsulterna Findwise. På bottenplanet kommer Seven Eleven att finnas samt en restaurang- och konferensanläggning som ska drivas av Sodexo.

Colliers International förmedlade affären med TDC.

Ur kommunikationshänsyn är fastighetens läge utmärkt. Ullevigatan 17-19 ligger intill Nya Ullevi, med promenadavstånd till Centralstationen. Både spårvagnar och bussar stannar intill fastigheten. Ullevigatan 17-19 blir en Green Building-fastighet och miljöklassificeras för nivån Very Good enligt det internationella miljöklassificeringssystemet Breeam. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.
– Vi vill skapa lokaler som människor är stolta över att arbeta i. Våra hyresgäster har förstått att framtidens medarbetare väljer arbetsgivare med moderna och miljöriktiga arbetsplatser, säger Manne Aronsson.

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY