Image

NAI Svefa startar nytt affärsområde

Bolag NAI Svefa fortsätter sin tillväxtresa och lanserar ett nytt affärsområde för att skapa ett samlat och fokuserat tjänsteerbjudande till företag och organisationer som äger eller hyr fastigheter men har annan kärnverksamhet.
Publicerad den 11 Maj 2017

Mycket fokus i det nya affärsområdet kommer att läggas på att hjälpa rörelsedrivande bolag att optimera fastighetsutvecklingsprocesser, bidra med transaktionsrådgivning och att arbeta med förvaltningsrådgivning, fastighetsbildning och förändringsledning. Ansvarig för det nya affärsområdet blir Rikard Wilén, som under fem år funnits i bolaget i olika roller inom strategisk rådgivning, fastighetsutveckling och transaktion. Rikard Wilén inledde sin karriär på McKinsey & Company och har därefter även varit ansvarig för RBS nordiska fastighetsfinansieringsportfölj och Nordisk Rentings fastighetsinnehav.

– Det ska bli spännande att ta ansvar för den här satsningen. NAI Svefas unika mix av tjänsteerbjudanden gör oss till en attraktiv värdeskapande, strategisk och långsiktig samarbetspartner som kan hantera alla fastighetsrelaterade frågor som uppstår hos rörelsedrivande bolag, säger Rikard Wilén.

Ett antal medarbetare som idag redan är verksamma inom NAI Svefa övergår till det nya affärsområdet;

• Anders Wenning, med en bred bakgrund från ledande befattningar i rörelsedrivande bolag som Teracom, Selstore och Shurgard, fastighetsutvecklande bolag som Sjaelsö, Besqab och Domän samt ett flertal konsultbolag bland annat Navet och Newsec.
• Lena Egerström, med bakgrund från projektledarroller inom bland annat Ericsson, KF Fastigheter och Nynäshamns kommun.
• Anders Almgren, nyexaminerad analytiker som redan parallellt med studier jobbat ett antal år med uthyrning och fastighetsvärdering.

– Vi har under de senaste åren breddat vår rådgivning genom såväl skapande av nya affärsområden som strategiska förvärv, Sensa och Fasticon under 2016 samt senast förvärvet av majoriteten i Värderingsdata. Sammantaget innebär detta att NAI Svefa tar ytterligare ett viktigt steg mot bolagets långsiktiga mål att vara den ledande fastighetsrådgivaren för både offentlig och privat sektor i Sverige, säger Mikael Lundström, koncernchef på NAI Svefa.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY