Image

NAI Svefa sköter försäljningen av Findus fastighetsinnehav

Bolag Findus har tecknat avtal med fastighetskonsultföretaget NAI Svefa för försäljningen av Findus fastighetsinnehav i Bjuv. Uppdraget omfattar cirka 100 000 kvadratmeter byggnader, en högteknologisk vattenreningsstation samt cirka 210 hektar mark.
Publicerad den 27 Februari 2017

—Vi har hela tiden varit tydliga med att vi avser att avyttra vår anläggning och lämna Bjuv på ett ansvarsfullt sätt, vilket bland annat innebär att aktivt arbeta för att hitta intressenter och matcha deras behov mot anläggningen. NAI Svefa driver uppdraget åt oss för att säkerställa att processen genomförs på ett professionellt sätt, säger Henrik Hjalmarsson, vd för Findus Sverige.

Delar av området i Findus ägo lämpar sig för bostadsutveckling. Anläggningen och övriga utrymmen där omkring samt vattenreningsstationen lämpar sig för fortsatt industriell verksamhet.

—Vi är övertygade om att Findus anläggning kommer kunna spela en viktig roll i att realisera visionen av Food Valley of Bjuv. Man ska inte glömma att anläggningen är särskilt lämpad för livsmedelsproduktion och att det finns en god tillgång till både kompetent och erfaren arbetskraft i närområdet, säger Henrik Hjalmarsson.

I slutet av februari flyttar Findus Sverige AB sitt huvudkontor till centrala Malmö. Sista produktionsdag på anläggningen i Bjuv är 31 mars 2017, då endast ett mindre antal medarbetare blir kvar på anläggningen för att driva den i underhållsläge, i väntan på köpare.

I de nya lokalerna i Malmö kommer 170 av Findus Sveriges 220 medarbetare att ha sin bas. Övriga medarbetare på den svenska marknaden arbetar på Findus bageri i Loftahammar. I lokalerna i Malmö kommer Findus också att ha ett utvecklingskök där bolaget kan fortsätta utveckla livsmedelsprodukter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige