—Vi har hela tiden varit tydliga med att vi avser att avyttra vår anläggning och lämna Bjuv på ett ansvarsfullt sätt, vilket bland annat innebär att aktivt arbeta för att hitta intressenter och matcha deras behov mot anläggningen. NAI Svefa driver uppdraget åt oss för att säkerställa att processen genomförs på ett professionellt sätt, säger Henrik Hjalmarsson, vd för Findus Sverige.
Delar av området i Findus ägo lämpar sig för bostadsutveckling. Anläggningen och övriga utrymmen där omkring samt vattenreningsstationen lämpar sig för fortsatt industriell verksamhet.
—Vi är övertygade om att Findus anläggning kommer kunna spela en viktig roll i att realisera visionen av Food Valley of Bjuv. Man ska inte glömma att anläggningen är särskilt lämpad för livsmedelsproduktion och att det finns en god tillgång till både kompetent och erfaren arbetskraft i närområdet, säger Henrik Hjalmarsson.
I slutet av februari flyttar Findus Sverige AB sitt huvudkontor till centrala Malmö. Sista produktionsdag på anläggningen i Bjuv är 31 mars 2017, då endast ett mindre antal medarbetare blir kvar på anläggningen för att driva den i underhållsläge, i väntan på köpare.
I de nya lokalerna i Malmö kommer 170 av Findus Sveriges 220 medarbetare att ha sin bas. Övriga medarbetare på den svenska marknaden arbetar på Findus bageri i Loftahammar. I lokalerna i Malmö kommer Findus också att ha ett utvecklingskök där bolaget kan fortsätta utveckla livsmedelsprodukter.
Bygg/Arkitektur Hallands Hamnar vill bli en av Sveriges första hamnar att ta hand om mellanlagring och utlastning av infångad koldioxid. Hamnen vill, genom strategiska samarbeten och infrastruktur, knyta samman utsläppare, teknik och transport. Men vad krävs för satsningar när det gäller byggnation och markanvändning? Fastighetssverige har talat med Henrik Nanfeldt, kommersiell chef på Hallands Hamnar.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.