Image

NAI Svefa fortsätter att växa - köper Fasticon AB

Bolag NAI Svefa förvärvar Fasticon AB med det helägda dotterbolaget Fasticon Väst AB.
Publicerad den 28 Juni 2016
Mikael Lundström. Bild: NAI Svefa
Mikael Lundström. Lennart Andersson. Bild: Fasticon
Lennart Andersson.

Under de senaste åren har NAI Svefa breddat sin rådgivning som en naturlig fortsättning på sina fastighetsekonomiska och fastighetsrättsliga tjänster.

– Den strategiska och operativa förvaltningsrådgivning som Fasticon AB har är unik sitt slag. Fasticon har liksom vi sett en ökad efterfrågan på rena strategi- och organisationsfrågor och tillsammans med det tidigare förvärvet av Sensa blir vi riktigt starka i synnerhet mot offentlig sektor, säger Mikael Lundström, koncernchef på NAI Svefa.

– Fasticon AB har sedan starten varit inriktade mot att ge långsiktig och kvalificerad rådgivning inom fastighetsföretagande och fastighetsförvaltning. Vi är i dag partnerägt och har inför förestående generationsskifte sökt en mer långsiktig ägarstruktur. Samgåendet med NAI Svefa ger fantastiska förutsättningar för en fortsatt tillväxt och en stark plattform för att utveckla verksamheten till nytta för våra medarbetare och kunder, säger Lennart Andersson, grundare och huvudägare av Fasticon.

Fasticons affärsmodell bygger på att erbjuda rådgivning och tjänster i hela värdekedjan för fastighetsrelaterade verksamheter. Fasticon kommer fortsatt att verka under sitt eget varumärke men koncernens gemensamma kunder kommer att erbjudas en bredare rådgivning. Fasticon AB:s nuvarande partners kommer att arbeta vidare i Fasticon AB som blir ett dotterbolag inom Svefa-koncernen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fasticon på Branschguiden

KOMPETENS FÖR VÄRDESKAPANDE SAMHÄLLSBYGGNAD

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn.

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sv...

Läs mer om Fasticon på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige