Image

NAI Svefa fortsätter att växa - köper Fasticon AB

Bolag NAI Svefa förvärvar Fasticon AB med det helägda dotterbolaget Fasticon Väst AB.
Publicerad den 28 Juni 2016
Mikael Lundström. Bild: NAI Svefa
Mikael Lundström. Lennart Andersson. Bild: Fasticon
Lennart Andersson.

Under de senaste åren har NAI Svefa breddat sin rådgivning som en naturlig fortsättning på sina fastighetsekonomiska och fastighetsrättsliga tjänster.

– Den strategiska och operativa förvaltningsrådgivning som Fasticon AB har är unik sitt slag. Fasticon har liksom vi sett en ökad efterfrågan på rena strategi- och organisationsfrågor och tillsammans med det tidigare förvärvet av Sensa blir vi riktigt starka i synnerhet mot offentlig sektor, säger Mikael Lundström, koncernchef på NAI Svefa.

– Fasticon AB har sedan starten varit inriktade mot att ge långsiktig och kvalificerad rådgivning inom fastighetsföretagande och fastighetsförvaltning. Vi är i dag partnerägt och har inför förestående generationsskifte sökt en mer långsiktig ägarstruktur. Samgåendet med NAI Svefa ger fantastiska förutsättningar för en fortsatt tillväxt och en stark plattform för att utveckla verksamheten till nytta för våra medarbetare och kunder, säger Lennart Andersson, grundare och huvudägare av Fasticon.

Fasticons affärsmodell bygger på att erbjuda rådgivning och tjänster i hela värdekedjan för fastighetsrelaterade verksamheter. Fasticon kommer fortsatt att verka under sitt eget varumärke men koncernens gemensamma kunder kommer att erbjudas en bredare rådgivning. Fasticon AB:s nuvarande partners kommer att arbeta vidare i Fasticon AB som blir ett dotterbolag inom Svefa-koncernen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige