Image

NAI Global sålt

Bolag C-III Capital Partners köper NAI Global, där svenska NAI Svefa ingår. Affären har varit på gång en längre tid och är nu slutförd. - Svefa har haft stor nytta av sitt medlemskap i NAI-nätverket och vi bedömer att NAI på längre sikt kommer att få ökad slagstyrka genom C-III:s förvärv av NAI Global, säger NAI Svefas koncernchef Lennart Weiss.
Publicerad den 31 Januari 2012
Lennart Weiss. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Lennart Weiss. Foto: Eddie Ekberg.

Investeringsrådgivaren C-III Capital Partners köper NAI Global, stiftare till det internationella medlemsnätverket för fastighetskonsulter där bland annat svenska NAI Svefa är medlem. Genom förvärvet har C-III ambitionen att skapa ett världsledande och heltäckande nätverk av fastighetskonsulter samt stärka NAI-företagens position på den internationella marknaden för transaktioner, värderingstjänster, tenant rep med mera.

Bakom C-III står bland annat den internationellt kände fastighetsprofilen Andrew L. Farkas, tidigare grundare till Insignia. C-III rankades nyligen på första plats bland de just nu intressantaste aktörerna på den internationella marknaden av tidskriften Real Estate Forum och har vid sidan om förvärvet av NAI Global gjort ytterligare ett par förvärv i Nordamerika. C-III:s förvärv av NAI Global påverkar inte ägandet av de nationella NAI-företagen. Däremot har C-III för avsikt att stärka de interregionala hubbarna för fastighetstransaktioner, bland annat i London, New York och Singapore.

- Svefa har haft stor nytta av sitt medlemskap i NAI-nätverket och vi bedömer att NAI på längre sikt kommer att få ökad slagstyrka genom C-III:s förvärv av NAI Global. För svenskt vidkommande uppskattar vi den aviserade satsningen på London som efter hand bör ge NAI-företagen i Europa en större andel av de internationella transaktionerna men vi hoppas också att det på sikt ska finnas möjlighet att ta del av och implementera de investeringslösningar som C-III Capital Partners utvecklat på den amerikanska marknaden, säger Lennart Weiss, koncernchef för NAI Svefa.

NAI Global kommer också fortsättningsvis att verka som ett separat bolag med nuvarande management.

NAI-nätverket består av 5 000 medarbetare i 55 länder.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY