Image
Brf Atomen.
Brf Atomen. Bild: MVB

MVB bygger åt HSB i Ursvik

Bygg/Arkitektur HSB Bostad har gett MVB i uppdrag att bygga en fastighet med totalt 64 bostadsrätter åt Brf Atomen i Ursvik.
Publicerad den 9 December 2019

Ursvik är Sundbybergs stads största utbyggnadsprojekt. Området ska utvecklas i etapper med bostäder, skolor, service, idrottsanläggningar och grönområden fram till omkring 2026, då närmare 18 000 invånare beräknas bo i stadsdelen. HSB:s nya fastighet är belägen i kvarteret Atomen intill Forskarparken.

Entreprenaden omfattar en fastighet med två byggnader på vardera sex våningar, exklusive garage och källare under fastigheten.
– Vi ser fram emot att erbjuda ett så fint projekt till HSB-medlemmarna och är extra glada över vårt kontrakt med MVB Öst, som också innebär att vi genom dem kan erbjuda personer från närområdet som står utanför arbetsmarknaden tjänster eller praktikplatser, säger Wafa Knutson affärsområdeschef produktion på HSB Bostad.
– Det känns roligt att få fortsätta samarbetet med HSB Bostad och vara med i utvecklingen av staden. Kvarteret Atomen i Ursvik har ett fantastiskt läge och blir en riktigt fin fastighet som kommer att genomsyras av kvalitet och hållbarhet, säger Per Ununger, vd för MVB Öst.

Inflyttning beräknas påbörjas under kvartal 4, 2021. Ordervärdet är cirka 123 miljoner kronor.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige