Image
Vision av det kommande kvarteret Virket i Lund.
Vision av det kommande kvarteret Virket i Lund. Bild: MTA

MTA startar nyproduktion i Lund

Bygg/Arkitektur Inom kort kan MTA starta nyproduktionen av det första bostadskvarteret på Västerbro i Lund. Bygg- och anläggningsföretaget har tilldelats uppdraget av Huseriet. När ett av Lunds äldsta industriområden omvandlas kommer 323 lägenheter och två lokaler att bli verklighet i den nya stadsdelen.
Publicerad den 19 September 2023

Kvarteret Virket ligger centralt i det växande Lund. Inom detta projekt, i första etappen, byggs hyresrätter. I produktionen byggs bostäderna i spannet från ettor till femmor.

– I rådande situation, med tufft läge för samtliga aktörer på byggmarknaden, är det oerhört glädjande att vi på MTA får detta förtroende från Huseriet, säger Andreas Granberg, MTA:s vd och ägare.

Produktionsstart sker inom kort. Inflytt påbörjas under under första halvåret 2025. Huseriet har även fått planbesked och bedriver arbete inför kommande etapper.

– Det känns fantastiskt för oss att vara först ut i Västerbro! Nu ser vi fram emot produktionsstarten av kvarteret Virket och så snart som planprocessen är färdig för kommande delar av Virket kommer vi att starta produktionen även där, säger Henrik Nordlöf på Huseriet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige